Recomandare: Agentie imobiliara RHM in Timisoara

May 26, 2015
May 26, 2015 Alex Nicolae

Update la articolul cu relocarea in Timisoara;

Dupa 3 mutari in ultimii 2 ani, din care doua in Timisoara si cateva experiente cu cativa agenti imobiliari pitoresti in zona, am venit cu un update la un articol mai vechi. Am uitat sa recomandam agentia cu care am colaborat in ultimul an, cu Agentia “Cartier RHM“.

Canapea tineret Atena, Mobila Dalin, amenajare apartament Timisoara Piata imobiliara in Timisoara are un potential fantastic, toate zonele sunt “centrale”, la 5 kilometri de centru. Sunt cateva proiecte imobiliare noi, cateva cartiere de blocuri vechi dar dupa 80, decente. De la distanta e un oras “fain”.  Am vizitat zeci de apartamente, cateva case, am vorbit cu cativa agenti imobiliari. Am trecut de la “apartamentul acesta s-a dat, dar avem altul..” pana la apartamentul in care au stat 50 de pisici necastrate sau apartamentul depozit de mobila veche.

Am preferat un apartament nou, mobilat partial in care sa ne aducem mobila noastra. Nu am gasit multe variante in formula asta, desi mi se pare ok.

 

Particularitati observate:

Mobila mostenire de la 1900 toamna

Timisorenii is zgarciti. Stransi la punga sau frumos spus, atenti cu mobila veche, mostenire din familie. Am vazut o gramada de apartamente care erau in pozitie foarte buna, central, compartimentare ok, chiria ok, dar cu ditamai gunoiu de mobila in mijlocul casei. I-am propus proprietarului sa scoata mobila din casa, m-am oferit sa imi aduc eu mobila, totul in aceasi chirie. Au refuzat! Si nu unul! Eu sincer am crezut ca le fac un bine si m-am oferit sa ii ajut sa arunce mobila veche. La sfarsit m-a sunat sa ma intrebe ce nu mi-a placut la apartament, se pare ca nu gasea chirias.

Timisoara e un santier

Cu noul primar s-au pornit zeci de santiere. Partea buna e ca se face cate ceva, partea proasta e ca daca ai ghinionul sa locuiesti fix in buza santierului … Am fost foarte aproape de asa ceva, cand am vizionat un apartament fain, intr-un bloc nou, mobilat, pret decent. La cateva saptamani a inceput santierul, tot bulevardul a fost desfacut un an intreg.

Parcuri si parcuri

Timisoara e un oras plin de parcuri. E chiar fain venind dintr-un oras care are spatiile verzi undeva in afara orasului sa vezi ditamai parc, langa parc, langa parc. Partea proasta e ca nu toate parcurile sunt intretinute, cu cat de indepartezi de centrul Timisoarei parcurile sunt amenajate aproximativ.

Cartiere si bulevarde

Cel mai important pentru noi a fost sa nu pierdem foarte mult timp in trafic asa ca am cautat o zona cu acces la o ruta principala, langa un bulevard mare. Partea proasta a Timisoarei e ca nu are sosele de centura, la fel ca majoritatea oraselor din Romania soselele de centura intra prin oras. Traficul e intens, asa ca am cautat destul de mult pana am gasit un spatiu cu suficienta liniste. Apartamentele noi sunt ok, apartamentele vechi dupa 80 sunt ok. Mai este un set de apartamente construite cand nu aveau chef de asa ceva, in care cand am intrat am crezut ca am baut, peretii erau intr-o dunga. Toti peretii. Aveai senzatia ca trebuie sa te ti de ei. Alt apartament era extrem de mic. Dar mic.

Alte categorie e formata de cladirile istorice. Toata stima, Timisoara are o gramada de cladiri extraordinar de faine. Problema cu apartamentele din cladirile istorice e ca sunt foarte mari. Sunt perfecte pentru firme cu pretentii, firme care pot sa isi amenajeze spatiul, dar nu a fost prima noastra optiune. Partea buna e ca oferta e foarte mare, pentru cei interesati.

Mi madre que el calor

E cald in Timisoara, mai ales in lunile de vara. Cald, insemnand +40 grade. Cald de nu iti auzi gandurile. Parc+aer conditionat+amplasare la umbra! Venind din Targu Mures unde e un plus ca sa fie amplasate geamurile spre est/sud aici e invers. Lumea isi pune folie de aluminiu pe geam si se intorc incet sa se gateasca in camere vara. (chiar vezi geamuri cu folie de aluminiu! jur! )

 

Concluzia: am gasit o agentie profi, RHM, pe care am ochit-o in anul trecut. Am gasit-o pentru ca am vazut un bloc de apartamente in zona in care locuiam atunci, cu un afis. Ce am gasit si ce ma astept de la o agentie:

– apartamente curate

– cheia la locuinte trebuie sa fie la agent, mi se pare inadmisibil sa astept o zi, doua pana cand proprietarul e disponibil sa mergem la o vizionare.

– asistenta la contract, mutare, informatii, etc.

– contract de administrare, plata la agentie a utilitatilor; asta mi se pare genial. Am intalnit serviciul asta in Targu Mures (Euroimobil) si ma asteptam sa fie mai la indemana in Timisoara. Am gasit in al doilea an o agentie care sa aiba serviciul acesta (RHM).

 

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *