Atelierul Produselor Creative 2 Iasi, Octombrie 2012 The Story!

October 27, 2012
October 27, 2012 Alex Nicolae

Time: Day – 2W ( APC 2 Iasi, cu 2 saptamani inainte) :

eram la Iasi si povesteam despre proiectele noastre in cel mai minunat cadru, in parculetul din fata casei lui Ion Creanga cu ghidul nostru local, o prietena draga (Aka Molia, multumim Ilinca pentru imbold) de la care aflam de Ateliere Produselor Creative Episodul2.

Poza 1. Ion Creanga. The Dans.

Eweekend.ro este un proiect drag noua cu sugestii, pachete și oferte pentru petrecut weekend-urile, la care lucram de ceva timp; povestim si povestim pana ne convingem ca e cazul sa il scoatem la lumina. APC se potriveste manusa asa ca il facem pachet si il trimitem in email la Oana (dupa cum am aflat ulterior ca o cheama pe nume).

Pozele de mai jos sunt facute la Iasi. Time zone in continuare -2W . Destinul comploteaza cu noi in continuare: 

Poza1. Lansare email Baby Project to the Moon.

Poza2. Scoaterea la aer si prezentarea proiectului la lume.

Poza3. Echipa Semne Design

Time:  cateva zile dupa trimiterea e-mail 

Primim Acceptul si Invitatia la APC2. Normal, ati vazut ce poze frumoase ? Proiectul e si mai cinas (cinash!).

Time: “-1 Day” Tg Mures. (Pregatim plecarea spre APC2 )

Am primit ok-ul, suntem acceptati la acceleratorul de start-up-uri, pregatim plecarea la Iasi: lucram, lucram, incercam sa terminam tot ce aveam, trimitem emailuri, reprogramam intalnirile de saptamana urmatoare, bagaju, mancam si plecam.

But not for long! …Pana la iesirea din oras, unde se aprind toate luminile rosii de la bord. Semnalizam dreapta si intram la service.

Time: “0-1 Day” aceasi zi, mai tarziu

Tot la Targu Mures. Dupa 45 minute in care am umplut masina cu uleiuri si alte cele. Deja in intarziere, facem plinu si facem cei 300 de km in fix 6 ore. Ajungem noapta tarziu, dupa ce ne cazam !

But not for long!

Dimineata ne hotaram sa ne mutam spre paturi mai confortabile! Facem bagajele, in masina si la APC.
(Raport cazare : ne-am mutat de 3 ori, ne-am ratacit de mai multe ori prin Iasi, GPS gasea numai strazile cu sens unic, nu mai revin asupra faptului. Pana in ultima zi am invatat strazile cu ochii inchisi – eram obositi, conduceam cu ochii inchisi).

Time: “0 Day “. ora 9.00 APC2. Locatia Endava; United Business Center.

Cu vedere la Palat! (da ai dreptate, Palatul vostru e mai mare si mai mare decat Palatul nostru!)

Ziua 1: O experienta surprinzator de pozitiva. M-am simtit ca la o scoala pe care as fi vrut sa o urmez. Oamenii faini, locatia faina, informatiile (feedback) bine venite. Realizez ca EU sunt cel care accent :). trainer: Marius Ursache. Multumim Marius!
detalii mult mai in real time la Anca pe Blog :

” Declar echipa eWeekend.ro cea mai organizata si decisa de pana acum! ”  Multumim Anca de periaj !

si la Oana pe Blog (numita mai departe doar Oana) :

” Foarte tare e că echipa eWeekend.ro e din Târgu-Mureş!” Multumim Oana din Iasi ! adevarul surprizator e ca suntem din Reghin amandoi, orasul dupa care s-au inspirat Viena, Budapesta si Praga:) . Si mai tare!

Ziua 2. Multumim Emanuel Martonca (aka Manu)!  Am apucat sa mancam actually in pauza de masa, Yes!

am discutat despre preturi si clienti, 10% discount iti aduce o dublare a numarului de clienti ? am reluat informatii studiate in faculta dar in exercitii aplicate; parca e altfel pe produsul tau decat in scoala;

Pe larg la Oana, ziua 2 :

“E o ceaţă groasă care te ţine încordat şi cu mâinile strânse pe volan..” Exact asa, am transpirat, multumim Oana  !

George pe Blog (George) e mai prozaic, noteaza chestii practice : “Cautati pe Wikipedia! (Cognitive Biases) ” : Multumim George!

(intre timp ne plimbam prin Iasi, schimbam din nou cazarea..)

Ziua 3.  Multumim Ilie Ghiciuc /Thinslices ! Elevator Pitch . Am inteles!  Cash Flow: keep it real!  Ja! (e un fel de neamt Ilie)

Oana dixit!

“Ilie a terminat ziua de astăzi cu o poveste care personal m-a emoţionat foarte tare şi a cărei morală am să încerc să nu o uit prea repede. Mulţumesc!”

Ziua 4. Si asa a inceput ziua cea mai lunga!  (ZA D Day! ) Multumim Raluca Bailescu (Communicating value).

Pe fast forward: schimbat locurile, schimbat mesele, ciocolata, minerul, comunicare, comunicare.. Da stim, avem nevoie de un (person) sales si comunicare.

Pe larg la George (aka George pe Blog) .

si

Oana pe Twitter:

 ” oanafilip @ralucabailescu îi pune la treabă pe participanţii de la #apcro. Neaţa!” 

Buna sa-ti fie inima!

Urmeaza Marius la butoane, hei parca il stiu! Pana dimineata trebuie sa facem un milion de lucruri imposibile, intre timp juriul imi consuma bateria de la aparatul foto/video.

Fugim sa facem un milion de lucruri imposibile, din care trei sferturi de milion par dupa 6 ore aproape posibile; redimensionam Gb de poze, video, reinstalam tot ce se poate reinstala, injuram tot ce se poate injura video windows free software related, descoperim o lume magica si minunata in care gasim clienti care sunt gata sa ne acorde incredere si sa plateasca in avans, far factura, fara chitanta noaptea de sambata spre duminca pentru un produs aflat in beta beta beta, schita, testing!

Citat din emailul personal de la un moment dat in cursul nopti :

 “am sters ce nu a iesit si am redimensionat la 1600px” Sun, Oct 21, 2012 at 2:32 AM  “

(adica ora 2.32 dimineata de duminica!) Retineti ca noi trebuia sa dormim, sa terminam o prezentare, un video : reclama, inca 20 de video-uri, sa dormim, sa facem bagajele, sa ajungem pe 9.00 la Endava, sa sustinem prezentarea si sa conducem inapoi intins inca 300 de kilometri ! (Daca nu s-ar aprinde iarasi beculetele rosii de la bord.. )

Multumim tuturor  !

A fost o experienta fantastica, multumim Oana, multim Marius, juriului si mentorilor, celorlalte echipe pentru energie si feedback!

Ne-a placut!

PS1. Masinii, in zona Bicaz iar i s-au aprins toate beculetele ca la pomu de Craciun! Ne-am oprit in Gheorgheni la o benzinarie sa o luam cu frumosu; multumim nenea de la benzinaria de la Gheorgheni!

PS2.O sa va povestim alta data povestea cu indicatoarele din Gheorgheni. Pe eweekend.ro !

 

 

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *